Adams Matkasse

Adams Matkasse ble grunnlagt i Bergen i 2013 av kokk Adam Bjerce, Lasse Smedsvig, Harald Aalvik og Mats Wickmann. Adams matkasse er i dag en av de største tilbyderen av matkasser i Norge. Selskapet fikk en tøff start og første år i markedet tapte de flere millioner kroner. Selv med iherdig innsats fra de fire grunderne endte også deres andre driftsår med knallrøde tall. 20 millioner i minus viste regnskapet. Men tross røde tall, selskapet hadde truffet markedet godt og omsatte i andre driftsår for over 128 millioner kroner. Gode omsetningstall var også grunnen til at selskapet i 2014, etter bare knappe 2 år i drift, ble overtatt av det svenske selskapet Carolinas Matkasse AB. De fire grunderne er fortsatt med i selskapet, og menyene som har gjort dem til en suksess i markedet blir fortsatt komponert av kokk og grunnlegger Adam Bjerce.

Matboksene

Adams matkasse leverer en rekke ulike matkasser. Vi starter med den selskapet selv sier er deres bestselger “Adams Ekspress Familie”. Denne kassen er, som navnet tilsier, satt sammen for minst mulig stress for en travel familie med barn. Her loves man at alle retter skal kunne settes på bordet på under 20 minutter. En imponerende tidsbesparelse for enhver familie med mor og far på jobb og unger som er aktive på fritiden. Som i alle kasser fra Adam er alle ingredienser i følge selskapet av beste kvalitet og i den grad det er mulig, fra norske produsenter. Ekspresskassen inneholder alt man trenger til en god og næringsrik middag. Hver kasse kommer med fisk, fugl eller kjøtt, alltid en type saus og alle grønnsaker som er rengjort og kuttet i passe serveringsbiter. Adam lover videre at alle retter i ekspress familie kassen aldri trenger med en 3 kasseroller eller panner. Sett under ett er Adams ekspresskasse et godt alternativ for en travel familie. Man sparer tid på både forberedelse og oppvask. Kassen koster 849 kroner og inneholder 3 middager til 4 personer, noe som gir en snittpris på ca. 70 kroner pr. middag pr. person.

Originalkassen

Matkasse nr. 2 fra Adam bærer navnet originalkassen. Ifølge selskapet er dette kassen for deg som har bedre tid i hverdagen og ønsker mer utfordringer på kjøkkenet. Kassens innhold er atskillig mer spennende enn ekspresskassen, men det slår oss som litt underlig hva man skal med denne kassen. Har man tid til å tilbringe 2 timer på kjøkkenet hver dag, har man også tid til å gå på butikken og søke inspirasjon. Originalkassen koster 745 kroner for 3 middager til 2 personer. En snittpris på 124 kroner pr. måltid pr. person.

Sunn og lett kassen

I Adams sunn og lett kasse får du ifølge Adam råvarer fra øverste hylle fra noen av Norges beste kvalitetsleverandører. Som navnet tilsier er dette kassen for deg som ønsker varierte og ekstra sunne oppskrifter. Sunn og lett kassens innhold fokuserer på høyt innhold av fiber, grønnsaker og magert kjøtt. Med andre ord, en bra kasse for den som er opptatt av å passe på vekten. Kassen inneholder også alltid en kjøttfri middag. Kassen koster 795 kroner for 3 middager for 2 personer. En snittpris på over 130 kroner pr. middag pr. person.

Barnekassen

En leverandør med respekt for seg selv og sine kunder, har selvsagt også en egen kasse for de små. Adams barnekasse er kassen for deg med yngre barn som ikke alltid er like enkle i matfatet. Kassen er fylt med enkle retter som fokuserer på at barnet skal kjenne igjen både smaker og utseende på det som serveres. Barnekassen er Adams nest dyreste kasse til 845 kroner. For den nette sum av 70 kroner pr. middag kan du spare deg tid på kjøkkenet, og sikre at barnet ditt får i seg sunne middager hver dag.