Kokkeløren

Kokkeløren ble startet i 2015 av molekylærbiolog Erik Wiklund, øre-nese-hals-lege Carl Jacob Solvåg, kokken Petter Wahl Sekne og arkitekten Paul Anders Hoen. En litt spesiell blanding med andre ord. De fire grunderne savnet et matkassetilbud som fokuserte på lokale råvarer og oppskrifter som kunne gjøre enhver kunde til en superstjerne på kjøkkenet. Selv om ikke alle har bakgrunn fra matbransjen, deler de alle en viktig egenskap. De brenner for god mat av høy kvalitet. Samtidig som de med sine matkasser ønsker å vise det norske folk at god og fancy mat ikke trenger være vanskelig å tilberede. Det er ingen grunn til å spise kjedelig mat når man med litt innsats, og den rette hjelpen, kan lage de herligste retter hjemme på sitt eget kjøkken.

Mannen bak kassene

Petter Wahl Sekne, er produktsjef for Kokkelørene og har en lang og allsidig bakgrunn. Petter startet sin kokkekarriere allerede som 13 åring, og har i løpet av sine 23 år i yrket jobbet som kokk i Australia, på Restaurant Havsmak i Trondheim, og Restaurant Lofoten, en av Norges absolutt beste fiskerestauranter. Petter har også vært dommer i en rekke kokkekonkurranser og kjøkkensjef på operaen i Oslo. Som sjefskokk hos Kokkelørene har Petter alltid fokus på de beste råvarer sesongen har å tilby, og hans lange erfaring som kjøkkensjef kommer godt med når man skal lage bruksanvisning for mer uerfarne kokker.

Produsentene

Kokkene hos Kokkeløren reiser Norge rundt flere ganger i året for å se nærmere på de ulike produksjonene, og sikre seg gode, nære forhold til alle sine leverandører. Ved å personlig besøke alle leverandører, kan kokkelørene forsikre alle sine kunder om at alle ingredienser er lokale og produsert under de beste forhold Norge har å tilby. Deres reiser landet rundt gir også kokkene inspirasjon til nye og spennende retter de kan tilby deg som kunde. Flere av kassen de leverer bærer preg av råvarer i sesong og inspirasjon fra ulike deler av norges land. Kokkeløren brenner for lokalprodusert norsk mat, og det vises i kassene de leverer. Ost fra Eggen Gardsysteri i fjellbygda Vingelen, hvor familien Eggen har produsere ost i verdensklasse i en årrekke. All ost starter med økologisk melk fra kyr som beiter fritt i Forollhogna Nasjonalpark. Kokkelørens meieriprodukter kommer utelukkende fra Rørosmeieriet. Meieriet bruker oppskrifter som stammer fra en tid hvor ingen visste hva kunstgjødsel og sprøytemidler var, og deres produkter er i dag som de har vært i all tid, 100% økologiske. Det er noe helt spesielt med meieriprodukter fra det lille familiemeieriet langt oppi fjellene. Kokkene hos Kokkeløren har virkelig lagt hele sitt hjerte i sine matkasser. Der andre leverandører lover lokale norske råvarer, har Kokkeløren gått et stort skritt lengre. Selv korn, som de fleste av oss aldri ofrer mange tanker, får Kokkeløren levert fra en liten produsent i Birkedalen som fortsatt kværner hvert eneste korn med en mange hundre år gammel steinkvern. Videre går turen til Valdres hvor Kokkeløren henter alle grisene sine. Griser som har beitet fritt på det deiligste norske gress 1500 meter over havet, langt fra biltrafikk og alle typer forurensning. Selv ikke pasta tar Kokkeløren lett på. All pasta Kokkeløren leverer sine kunder er laget for hånd, etter gamle oppskrifter som har vært i familien Gausen i over 150 år.

Kokker som brenner for sitt fag og virkelig elsker mat, viser det som oftest gjennom de mest fantastiske retter servert på fine restauranter, men kokkene hos Kokkeløren har tatt all sin kunnskap og kjærlighet og plassert det møysommelig i en vel presentert matkasse du kan få levert rett på døren. Kokkelørene er ikke blant markedets billigste matkasser, men de uten tvil blant de aller, aller beste.