Mattid

Det skal være lettvint. Det skal lønne seg. Det skal ikke være mye rester, slik at vi slipper å kaste mat. Det skal smake godt, og det skal være sunnere enn det vi ville funnet på selv. Det er ikke lite gutta bak Mattid lover når de starter levering av matkasser i Trøndelag. Så er det heller ikke hvem som helst som står bak Mattid heller. Selveste Arne Brimi og Arne Hjeltnes, gutta på tur. To velkjente, matglade gutter som nå leverer mat rett hjem til trønderne. Ambisjonen til selskapet er ifølge deres hjemmeside  “å få vanlige mennesker til å spise uvanlig gode middager”. Tyd det som man selv vil. Mattid satser på lokalprodusert mat og oppskrifter som skal bringe fram det beste i råvarene. Mattid skiller seg således ikke fra noen andre matkasseleverandører på markedet. Det eneste som skiller Mattid fra andre leverandører er at de i større grad lar kunden velge innhold i kassen selv. Er det noe man ikke liker eller noe man ønsker mer av, kan man enkelt justere innholdet i kassen til å passe sine og familienes ønsker.

Studentkassen

Så langt vi kan finne er Mattid den eneste på markedet i Norge i dag som levere en egen kasse beregnet på studenter. Ikke noe dumt tilbud i en studentby som Trondheim. Kassen er den billigste som er å finne på markedet, for beskjedne 299 kroner kan man få levert 3 sunne og næringsrike middager på døren. Alle måltid er tilpasset en person og tar lite plass i kjøleskapet. Ikke trenger man mye utstyr på kjøkkenet heller. Prisen er god med tanke på at man unngår svinn, og man er sikret tre gode måltid med alle næringsgrupper representert. Her finner man klassiske studentretter og maten er ikke det man vil kalle spennende, men det funker for de som har dårlig tid og ønsker et godt måltid til en hyggelig pris.

Singelkassen

Mattid gir seg ikke med bare studenter, de har også en kasse for alle single mennesker. Prisen er 399 kroner for 3 middager, men vi sliter med å se poenget. Alle måltid er i likhet med studentkassen beregnet på en person, og krever lite plass og utstyr. Så hvorfor er kassen 100 kroner dyrere? Eneste vi kan se av forskjell er at rettene i singelkassen er noe mer voksne i smak og innhold, men råvarene slår oss på ingen måte som så mye dyrere at det forsvarer den ekstra hundrelappen. Greit, her er lite nudler og pitabrød, men ønsker man å spare noen kroner kan man enkelt holde seg til studenkassen.

Duokassen

Som navnet sier, dette er kassen for to. Mattid presenterer sin duokasse som det perfekte valget for de som er glad i mat, og gjerne har litt mer tid å kunne tilbringe på kjøkkenet. Her blir man lovet både romantiske middager og inspirasjon, men man må legge ned litt mer arbeid. Lokale råvarer og spennende oppskrifter skal sørge for mange koselige stunder for to, til den nette pris av 695 kroner for 3 måltider hver uke.

Familekassen

Mattid har selvsagt, som alle andre, også en kasse for hele familien. Mattid hevder at deres familiekasse vil spare kunden både tid og penger. Dette er fordi middagene i kassen er planlagt for dem, de reduserer antall handleturer, og råvarene er porsjonert etter anbefalt mengde til voksne og barn. Dermed blir det også mindre stress og man kaster mindre mat. Du kan være trygg på at familiekassen gir deg og dine et sunt og variert kosthold. En familekasse fra Gutta på tur koster 795 kroner per uke, noe som gjør de til en av de mer rimeligere på markedet.